Restaurant Business

นักศึกษาปัจจุบัน


B.A. (Restaurant Business)   ศศ.บ. (ธุรกิจภัตตาคาร)
The Bachelor of Restaurant Business program of the International College,     Suan Sunandha Rajabhat University is designed to prepare graduates who can step into numerous mid-level service management position and be able to complete in the international arena.
          The Restaurant Business has experienced over the last decade a remarkable expansion. There are ample varieties of exciting career opportunities available. The Restaurant Business is currently looking for operational personnel specialized in various areas:  Front Office, Head Chef or Executive Chef, Restaurant and other Foodservices, and International / Thai cuisines chefs
หลักสูตรศิลปศาสตรบัณฑิตสาขาวิชาธุรกิจภัตตาคาร เป็นสาขาที่นักศึกษาได้เรียนรู้และลงมือปฏิบัติจริง ในด้านธุรกิจภัตตาคารและเครื่องดื่มเช่น ครัวไทย ครัวนานาชาติ ขนมอบ และ ของหวาน ฝึกการจัดเตรียมอาหารยุโรป หรืออาหารไทย การเลือกวัตถุดิบที่ใช้ประกอบอาหาร วิธีการปรุงหลักโภชนาการ การจัดตกแต่งรูปแบบอาหาร การจัดทำเมนูอาหารการควบคุมต้นทุนและ ศึกษาด้านธุรกิจที่พัก
          บัณฑิตที่จบสาขาวิชาธุรกิจภัตตาคาร สามารถไปประกอบอาชีพ ด้านกุ๊กใหญ่ หรือ หัวหน้าแผนกครัว (Head Chef or Executive Chef) รองกุ๊กใหญ่ หรือ รองหัวหน้าแผนกครัว (Second Chef or Sous Chef) หัวหน้าครัวหรือหัวหน้าหน่วยในครัว(Second Chef หรือ Chef de Partie) กุ๊กหมุนเวียน(Rellet Chef หรือ Chef Toumant) เชฟ ตูร์น็อง ผู้ช่วยกุ๊ก (Commia Chef)คอมมีเชฟ กุ๊กฝึกหัด (Apprentice หรือ Trainee Chef) เจ้าของร้านอาหาร ภัตตาคารครูสอนทำอาหาร เจ้าของโรงเรียนสอนทำอาหาร และธุรกิจทางด้านที่พัก